Reyhan yaprağı, ballıbabagiller taraflarından olup, diğer adıyla fesleğen olarak bilinir. Yeşil yada kuru olarak tüketilen reyhan yaprağı sağlık açısından fayda sağlar. Reyhan yada diğer adıyla fesleğen; ılıman iklimlerde yetişir, beyaz-pembe arası çiçek açar ve kendine özgü hoş kokusu olan yapraklara sahip bir bitkidir.
Reyhan yaprağı Faydaları Nelerdir?- Reyhan yaprağı, öksürüğe iyi gelir.
- Reyhan yaprağının çayı veya çiğ tüketimi baş ağrısını keser ve bağırsak gazlarını giderebilmektedir.
- Reyhan Yağının selülit giderici olduğu ileri sürülür.
- Ayrıca iştahı açar.
- Ağız yaraları için de etkili bir bitki türüdür.
- Saç dökülmesini önler ve saçları kuvvetlendirir.
Reyhan Yaprağı Nasıl Kullanılır?
Reyhan yaprağı, hem yeşil hem de kurutulmuş olarak kullanılabilir. Genelde yemeklerde en son süsleme sanatı olarak katılır. Salatalara ve çorbalara konduğu gibi, çeşitli içecek ve şerbetlerde aroma olarak kullanılabilir.<
Ayrıca; bahçelerde bir süs bitkisi olarak kullanılır. Reyhan yaprağı ev içinde de yetiştirilir. Reyhan yaprağı evlerde; sinek ve böceklere karşı bitki olmasından ötürü ev ve ofis gibi kapalı mekanlarda hem koku hemde böcek kovma amacı taşımaktadır.
Reyhan yaprağı genel itibariyle, çay gibi demlenir, balla tatlandırılarak içilebilir. Reyhan çayı kolay hazmı için uykusuzluk, anne sütünü arttırmak, asabiyet, stres gibi durumları gidermek amacıyla, baş ağrısı ve ishal gibi çeşitli sancılar, boğmaca hastalığı, müzmin öksürük iyileştirme amacıyla içilebilir. Saç bakımı içinde reyhan yaprağı kullanılabilir. Reyhan yaprağı ile yıpranan saçlar kuvvetlenir ve saçın dökülmesini azaltabilir. Bunların dışında kalan ağız yarası gibi sorunlarda reyhan yaprağı uygulanır. Reyhan tohumu öğütülüp yine balla karıştırarak düzenli tüketildiğinde bağırsak sancılarını kesebilir.
Yayınlanma Tarihi : 09.10.2016 23:31:58